Snel zichtbaar resultaat op een klein oppervlak in Ede

Station Ede
 
Een werk waar het resultaat snel zichtbaar, is en veel mensen werken op een klein oppervlak.
 
Van Eerd grondverzet verzorgd hier het ontgraven van de aanwezige ballast, het zeven van de vrijkomende ballast met onze eigen zeef t.b.v. herbruik. Vervolgens word de onderbaan opnieuw aangebracht met de gezeefde ballast en geëgaliseerd met behulp van de loader met leveller.
 
De komst van het nieuwe station is meer dan het slopen van het oude en het bouwen van het nieuwe. Deze zomer is aannemerscombinatie EdesPoort al gestart met voorbereidende stappen voor de komst van het nieuwe station. Zo vernieuwt hij in augustus het gehele spoor tussen de spoorwegovergangen Kerkweg, Sysselt en Prins Bernhardlaan. Het spoor tussen de spoorwegovergang Prins Bernhardlaan en station Ede-Wageningen wordt vervangen door duurzamer spoor met minder wissels.
 
Ook sloopt de aannemer een gedeelte van perron 1 en het dak op het huidige midden perron en schuift hij de 8.000 ton zware nieuwe reizigerstunnel (Oosttunnel) op z’n plek. Om al dit werk te kunnen doen zodat de treinen vanaf 31 augustus weer kunnen rijden.